پنجشنبه 13 ارديبهشت 1403
 
دوسالانه‌ها 

برگزيدگان نهمين دوسالانه نگارگري معرفي شدند

مرادخاني: پايگاههاي دايمي عرضه آثار هنري در خارج از كشور ايجاد شود

ملانوروزي: تقويت هنرهاي ملي در شرايط جهاني شدن ضرورت است

نهمین دو سالانه ملی نگارگری ایران با حضور معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با معرفی آثار برگزیده، تجليل از عباس جمال پور و رونمايي كتاب به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومي دفتر هنرهاي تجسمي، آئین اختتامیه‌ نهمین دو سالانه نگارگری با معرفی آثار برتر در بخش‌های نقاشي ايراني، تذهیب،‌گل و مرغ، ‌تشعیر و طراحی و همچنین بخش مقالات، شامگاه شنبه 13 دي ماه در سالن ايران موسسه فرهنگی هنری صبا برگزار شد.

علی مرادخانی؛ معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم برگزاری رویدادهای هنری توسط انجمن‌های تخصصی را رویه جدید این معاونت دانست و اظهار امیدواری کرد این رویه در آینده نیز ادامه یابد و دولت تنها حمایت کننده برگزاری این دوسالانه‌ها باشد.

مرادخاني با تاکید بر اینکه هنر نگارگری حوزه هویتی برای ماست گفت: هنرمندان این حوزه در بیان کاستی‌های موجود اشاره به ضعف آموزش در این هنر دارند که باید این کاستی‌ها برطرف و شرایطی برای فعالیت هنرمندانی که تمایل به آموزش این هنر دارند، فراهم شود.

معاون امور هنری تاکید کرد: خلاقیت فراوانی در بخش هنر و همچنین افراد مستعد بسیاری داریم ولی زمانی که از بخش خلاقیت عبور کرده و به مرحله تولید می‌رسیم مشکلاتی به وجود می‌آید. در واقع ما در حوزه عرضه آثار هنری مشکل داریم و در حال حاضر مسیر حراجی‌های هنری نیز به سمتی است که فقط به هنر خاصی توجه می‌شود این در حالی است که باید شرایطی فراهم شود تا امکانات عرضه آثار هنری مانند حراج‌ها، در اختیار حوزه‌های هویتی ما مانند هنر نگارگری نيز قرار گیرد.

مرادخانی افزود: دولت در حوزه اقتصاد فرهنگ و دیپلماسی فرهنگ نیاز دارد آثار تولید شده را به درستی در کشورهای دیگر عرضه کند و تنها به بازار داخلی فکر نکنیم. بسیاری از کشورها با ارائه آثار هنری هویتی خود در بازارهای خارج، فرهنگشان را به خوبی عرضه می‌کنند.

معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به اینکه به تازگی برخی از موسسات مالی و بانک‌ها وارد سرمایه‌گذاری در بخش هنر شده‌اند تصریح کرد: در این زمینه نباید تنها به بانک‌ها اکتفا کنیم و هنر باید در سبد هزینه مردم قرار گیرد و برای معرفی هنر در شهرهای دیگر کشور نیز جریان‌سازی کنیم.

مرادخاني با تاکید بر اینکه دولت با همکاری بنگاه‌های اقتصادی فعالیت‌هایی را در عرضه آثار هنری آغاز کرده است، گفت: امیدواریم در زمینه عرضه آثار هنری در خارج از کشور فعال شویم، البته کار در این زمینه آغاز شده و با چند کشور اروپایی نیز برای عرضه آثار هنرمندان ایرانی و اختصاص فضایی ثابت مذاکره شده است.

وی تاکید کرد: باید پایگاه‌های دائمی عرضه آثار هنرمندان ایرانی در کشورهای دیگر ایجاد شود و نبايد تنها به برگزاری هفته‌های هنری اکتفا کرد تا هنر ایران به صورت مستمر خود را نشان دهد و در این میان مي بايست انجمن‌ها نیز به ما یاری کنند.

مجید ملانوروزی؛ مدیركل هنرهای تجسمی نیز در ادامه با قدردانی از معاون امور هنر براي فراهم كردن شرايط برگزاري دوسالانه نگارگري،‌ این رویداد هنری محصول همکاری انجمن‌های تخصصی هنری به عنوان سرمایه‌های اصلی فرهنگ و هنر دانست.

رئیس شورای سیاستگذاری نهمین دوسالانه نگارگری با بیان اینکه زیباشناسی ملی هر کشور به عنوان بزرگ‌ترین سرمایه محسوب  می‌شود گفت: در شرایط جهانی شدن، هنرهای ملی در معرض آسیب قرار دارد و باید تلاش ما به تقویت این هنر ملی بیانجامد.

ملانوروزي اظهار امیدواری کرد انجمن‌های هنری زمینه حضور تمامی شیوه‌ها و نحله‌ها را در رویدادهای هنری فراهم کنند.

امیر طهماسبی؛ دبیر نهمین دوسالانه ملي نگارگری با اشاره به برگزاری این دوسالانه در سه بخش رقابتی، استادان و مقالات پژوهشی و ارائه گزارشي از دوسالانه گفت: حضور استادان پیش‌کسوت و هنرمندان جوان تر در بخش هیات داوران را از ویژگی‌های این دو سالانه عنوان کرد.

طهماسبی حضور سه برابری بانوان هنرمند در این رویداد هنری را از نکات قابل توجه این رویداد خواند.

در اين مراسم با حضور معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، مدير كل هنرهاي تجسمي، محمد باقر آقاميري، رضا يساولي؛ مدير انتشارات يساولي و امير طهماسبي؛ دبير دوسالانه كتاب "مشق عشق" شامل آثار استادان و آثار بخش رقابتي نهمين دوسالانه ملي نگارگري و آثاري از گنجينه موزه هنرهاي معاصر تهران و گنجينه شخصي يساولي رونمايي شد.

كتاب "مشق عشق" در 288 صفحه شامل 293 اثر از 222 هنرمند از سوي دفتر هنرهاي تجسمي، موسسه توسعه هنرهاي تجسمي معاصر و انتشارات يساولي منتشر شده است.

در ادامه مراسم فيلم كوتاهي درباره عباس جمال پور؛ هنرمند پيشكسوت نگارگري پخش شد و با حضور معاون امور هنري، مدير كل هنرهاي تجسمي با اهداي لوح و هديه از سال ها تلاش و خدمت هنري جمال پور تجليل شد.

در پايان مراسم برگزيدگان نهمين دوسالانه ملي نگارگري ايران در رشته هاي نقاشي ايراني، گل و مرغ، طراحي، تذهيب و تشعير معرفي شدند و با حضور معاون امور هنري، مدير كل هنرهاي تجسمي، محمد ناصري پور، عباس جمال پور، محمدباقر آقاميري و امير طهماسبي جوايز برگزيدگان اهدا شد.

همچنين در اين مراسم از رحيم عظيمي؛ هنرمند جوان آذربايجان شرقي كه به خاطر محروميت دو دست با پا نگارگري مي كند، تقدير شد.

برگزیدگان بخش نقاشی ایرانی

هادی فقیهی (تهران)/ مصطفی شرفی (مرکزی)/ مهدی مظلوم زاده (بوشهر)

برگزیدگان بخش گل و مرغ

محمدرضا آقامیری (البرز)/ مجید فتاحی (اصفهان)/ عطااله شاکری (خراسان رضوی)/ رعنا شریلو (البرز)

برگزیدگان بخش تذهیب

نسرین آقامیری (البرز)/ مریم لبانی مطلق (تهران)/ فرید هنرور (البرز)

برگزیدگان بخش تشعیر

سارا آقامیری (البرز)/ علی‌رضا اسماعیل‌پور (اصفهان)/ آرزو حسینی (اصفهان)

برگزیدگان بخش طراحی

عباس شهسواری (کرمانشاه)/ بهمن شریفی (تهران)/ امیر فرید (تهران)

برگزیدگان بخش مقالات علمی

سیدعلی پورمیر (اصفهان)/ وحید توسلی (خراسان رضوی)


تقدیر: 


منصوره جعفری، مریم سلطانی پور و مهدی مهدوی در بخش تشعیر ... 

مریم جملی، فریده طهماسبی، بتول ثابتی، حمیرا طهماسبی، رعنا شریلو، مهرداد راستین و علی بهمنی در بخش تذهیب ...

آرزو حسینی، مهدی مهدوی و سعید عباسی در بخش طراحی ...

نرگس قاسمی و علیرضا قزی در بخش گل و مرغ ...

آزاده خلجی، فروغ اسماعیلی، سیما حسینی، مریم فرجی، محبوبه حسینی، راضیه رشتیانی، الهه زارع، میثم نیلی، فضل ا... افشار، بهنام شریفی، زبیر سعیدی، هادی ساعت ساز و فرهاد رفیعی در بخش نقاشی ایرانی ...